0910 - 0703090

تهران، زعفرانیه خیابان مقدس اردبیلی،نبش خیابان فرخ،ساختمان فرخ،طبقه ۳،واحد ۳۰۵

سوالات متداول ویروس کرونا

قبل از آن که در خصوص سوالاتی که برخی از افراد از متخصصین در خصوص نحوه شیوع و پیشگیری از ویروس کرونا می پرسند، پاسخ داده شود، کمی در مورد این ویروس نام آشنا صحبت خواهیم کرد.

ویروس کرونا چیست؟

ویروس کرونا یکی از اعضای خانواده بزرگ ویروس هاست که به تازگی کشف شده است و این ویروس تنها در انسان ها شناخته شده است.

کرونا ویروس تا کنون و در بین سایر ویروس های عفونی – تنفسی مانند سرماخوردگی، سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) و سندروم شدید تنفسی حاد (SARS) خطر شیوع و ابتلای بیشتری داشته است.

علائم ابتلا به ویروس کرونا چیست؟

همانطور که متخصصبن بیان کرده اند،  علائم شایع این بیماری شامل تب، خستگی و سرفه خشک است. برخی از افراد با داشتن علائم دیگر مانند علائم سرماخوردگی (آبریزش بینی، درد بدن، گرفتگی بینی، گلو درد، اسهال) به پزشک مراجعه می کنند. در صورتی که این علائم اگر خفیف باشند و به تدریج رو به افزایش باشند، باید به پزشک مراجعه شود.

در این میان برخی از افراد هستند که هیچ گونه علائمی در خصوص بیماری کرونا ندارند ولی به این ویروس مبتلا هستند.

زیرا بیشتر افراد که چیزی حدود 80 درصد را شامل می شوند، با داشتن این علائم با استراحت و بدون درمان خاصی بهبود پیدا می کنند. در این میان فقط از بین 6 نفر ، یک نفر به بیماری های حاد تنفسی مبتلا شده و نیاز به درمان های تخصصی دارد.

افراد مسن، افراد مبتلا به فشار خون بالا، مشکلات قلبی – ریوی و قند خون، باید از ابتلا به این بیماری پیشگیری نمایند و در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق به متخصص مراجعه نمایند.

اقدامات پیشگیری از کرونا ویروس

همانطور که امروزه به کرات بیان می شود، حفظ بهداشت فردی و عمومی از مهمترین اقدامات پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. که شامل اقدامات زیر می شود:

  • شستشوی مرتب دست ها
  • استفاده از دستکش و ماسک در محیط های پر تردد
  • عدم لمس چشم، بینی و دهان
  • حفظ فاصله یک متری از افراد

سوالات متداول در خصوص کرونا ویروس

دوره مخفی ماندن علائم ویروس کرونا چند روز است؟

این دوره به معنای زمان ابتلا به ویروس تا شروع علائم نیز می باشد که بین 1 الی 14 روز تخمین زده شده است. به طور متوسط در برخی از افراد بعد از گذشت تنها 5 روز علائم قابل مشاهده است.

آیا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا باید ماسک پوشید؟

فقط در صورت ابتلا به ویروس کرونا و داشتن علائم این بیماری مخصوصا سرفه باید ماسک بزنید. از ماسک های یک بار مصرف، فقط یک بار استفاده شود. همچنین در صورت مقابله با فرد بیمار از ماسک استفاده کنید. در غیر این صورت نیاز به استفاده از ماسک نیست.

موثر ترین راه برای محافظت از خود و دیگران در برابر ویروس کرونا، شستشوی مرتب دستان است. در زمان سرفه و عطسه دهان خود را با آرنج یا دستمال بپوشانید. فاصله یک متری را فرد بیمار و یا در صورت بیمار بودن از سایر افراد حفظ نمایید.

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

نحوه صحیح استفاده از ماسک به چه صورت است؟

ماسک فقط باید توسط کادر درمان و افرادی که به طور مستقیم با این ویروس برخورد دارند استفاده شود.

قبل از لمس ماسک، دست ها را با آب و صابون شسته و یا با محلول ضد عفونی تمیز نمایید.

ماسک را بر روی بینی و دهان باید قرار داد.

در زمان در آوردن ماسک از کش یا بند های آن اقدام به برداشتن آن نمایید. زیرا ممکن است آلوده باشد. از تماس ماسک با لباس ها و صورت خودداری کنید.

چه اقداماتی در درمان و یا پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر نیست؟

  • سیگار کشیدن
  • پوشیدن ماسک های متعدد
  • مصرف آنتی بیوتیک

در هر صورت ، اگر تب ، سرفه و مشکل تنفس دارید ، حتما به متخصص و یا مراکز درمانی مناسب مراجعه نمایید تا از افزایش عفونت های تنفسی کاسته شود. در زمان مراجعه به پزشک حتما در خصوص مسافرت و یا تردد های خود صحبت نمایید.

آیا از طریق بسته های دریافتی می توان به ویروس کرونا مبتلا شد؟

احتمال ابتلا به ویروس کرونا از طریق بسته های مربوط به مناظق آلوده کم است ولی حفظ نکات بهداشتی در زمان دریافت این بسته ها بسیار مهم است.

آیا احتمال آلوده شدن از طریق حیوان خانگی وجود دارد؟

تا کنون فقط یک مورد ابتلای سگ در چین وجود داشته است و هیچ مدرکی دال بر انتقال از حیوانات خانگی مانند سگ، گربه و .. وجود ندارد. زیرا کرونا ویروسی است که عمدتا از طریق عطسه و سرفه فرد آلوده به افراد دیگر منتقل می شود.

به همین دلیل است که توصیه می شود به طور مرتب دست های خود را شسته و از افراد فاصله یک متری خود را حفظ نمایید.

با این حال Oronaviruses یک خانواده بزرگ  از ویروس ها است که در حیوانات نیز ممکن است مشاهده شود.  گاهی اوقات ، مردم به این ویروس ها آلوده می شوند که باعث شیوع آن در افراد دیگر می شود ولی منابع جانوری احتمالی COVID-19 هنوز تأیید نشده است.

برای محافظت از خود ، از اقداماتی مانند بازدید از بازار حیوانات زنده ، از تماس مستقیم با حیوانات و سطوح در تماس با حیوانات خودداری کنید.

از روش های آماده سازی مواد غذایی اطمینان کامل داشته باشید. برای جلوگیری از آلوده شدن توسط گوشت و محصولات حیوانی از خوردن غذاهای کامل پخته نشده مانند خوردن گوشت خام یا نیم پز و آب دار، شیر و یا محصولات لبنی باز خودداری کنید.

با رعایت نکات بهداشتی فردی و اجتماعی به سادگی می توانید از شیوع و ابتلا به این ویروس پیشگیری کرد.

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses